Houten schuif- of vouwpuien – een ideale oplossing

Als je een tuin hebt, dan wil je daar graag, als verlenging van je woonkamer, zoveel mogelijk van genieten. Zowel in de zomer als in de winter. Een houten schuif- of vouwpui maakt dat mogelijk. Hiermee creëer je direct een verbinding van de woning naar de tuin en ben je verzekerd van een ruim en open zicht. Bijkomend voordeel is dat een schuifpui garant staat voor extra veel licht, waardoor de kamer meteen een stuk ruimer lijkt.

Een houten schuif- of vouwpui

Een schuifpui bestaat in principe uit minimaal 2 deuren in een kozijn, waarvan een van de twee deuren kan schuiven. Ook is het mogelijk te kiezen voor nog twee deuren waardoor een bredere pui kan worden gemaakt. Je kunt hierbij kiezen waar het schuivende gedeelte moet komen, links, rechts of misschien zelfs wel in het midden. Omdat de deuren langs elkaar schuiven en dus niet openslaand zijn, kun je de ruimte van het terras optimaal benutten. Kies je voor een vouwpui, dan wordt de ruimte nog groter. Door de vouwpui als een harmonica in elkaar te laten schuiven, zijn ook de kozijnen vrijwel geheel uit het zicht.

Houten schuifpuien op maat

Bij Timmerfabriek Besseling in Vierakker maken we alle houten schuifpuien op maat. Of het nu gaat om een enkele of een dubbele schuifpui of om een vouwpui. Omdat we aan de hand van een technische tekening een zeer precieze maatvoering voeren, werkt de pui extra isolerend, een eigenschap die hardhout van zichzelf ook nog heeft. Het is mogelijk de schuifpui te leveren in een gewenste RAL-kleur en met glas naar keuze, zoals H2++ glas.

De voordelen
We zetten de voordelen van een houten schuif- of vouwpui nog een keer op een rijtje.
Een houten schuif- of vouwpui:
 Laat binnen en buiten naadloos in elkaar overvloeien
 Zorgt voor meer licht
 Maakt dat je zowel in de zomer als in de winter geniet van de tuin
 Maakt de ruimte optisch groter
 Werkt uitstekend isolerend
 Kan op een klein kiertje gezet worden voor voldoende frisse lucht
 Zorgt dat je je volledige terras kunt benutten.

Benieuwd of een houten schuif- of vouwpui ook een meerwaarde voor uw huis kan zijn? Neem contact op met Timmerfabriek Besseling in Vierakker om de verschillende mogelijkheden te bespreken.