Vakmanschap in timmerwerk bij Timmerfabriek Besseling in Vierakker 

Neem Contact op
 • Vijf belangrijke weetjes over houten kozijnen

  Het gebruik van hout bij het maken van kozijnen gaat al eeuwen terug. Dat is ook niet zo vreemd want hout is een eenvoudig te bewerken natuurproduct. Kozijnen van hout zijn onderhoudsvriendelijk, isolerend en duurzaam. Hout is tegenwoordig dan ook nog steeds het meest gekozen product als het gaat om het plaatsen van (nieuwe) kozijnen. Maar waar moet je op letten als je kiest voor hout? In deze blog leest u meer.

  Lees meer
 • Houten schuif- of vouwpuien – een ideale oplossing

  Als je een tuin hebt, dan wil je daar graag, als verlenging van je woonkamer, zoveel mogelijk van genieten. Zowel in de zomer als in de winter. Een houten schuif- of vouwpui maakt dat mogelijk. Hiermee creëer je direct een verbinding van de woning naar de tuin en ben je verzekerd van een ruim en open zicht. Bijkomend voordeel is dat een schuifpui garant staat voor extra veel licht, waardoor de kamer meteen een stuk ruimer lijkt.

  Lees meer
 • Luiken en betimmeringen

  Vroeger zag je ze heel veel en hadden ze een hele duidelijke functie: warmte en kou buiten de deur houden. Tegenwoordig worden ze ook gebruikt om een woning meer uitstraling te geven: houten luiken. Houten luiken zie je in allerlei stijlen, van heel modern tot klassiek. Dit is meestal afhankelijk van de bouwstijl van de woning maar natuurlijk ook van het jaar waarin de woning gebouwd is.

  Lees meer
 • Timmerfabriek Besseling: al veertig jaar een begrip

  Onze Timmerfabriek Besseling is al meer dan veertig jaar een begrip in de timmerindustrie. Gevestigd in het mooie Vierakker, vlakbij Zutphen, werken we met meer dan tien vakkundige timmerlieden en u kunt dan ook voor alle voorkomende timmerwerkzaamheden bij ons terecht. Zo maken we onder meer kozijnen, ramen, deuren en trappen, maar ook sierlijsten, luiken, hefschuifpuien en vouwwanden. We maken alles in onze eigen werkplaats die voorzien is van een modern machinepark en uiteraard gebruiken we alleen hoogwaardige houtsoorten, met FSC® certificaat die kwaliteit en duurzaamheid garanderen.

  Lees meer
 • Onze spuiterij

  Al meer dan veertig jaar leveren we bij Timmerfabriek Besseling vakwerk in timmerwerk. We maken in onze eigen werkplaats onder meer trappen, kozijnen, luiken, deuren en hefschuifpuien en sinds kort beschikken we in onze fabriek ook over een eigen spuiterij. Hier kunnen we al onze producten, direct na het maken, van een perfecte grondlaag voorzien en, als dit gewenst is, ook strak aflakken. Hiermee hebben we het volledige productieproces in eigen hand, wat u zowel tijd als geld bespaart.

  Lees meer
 • Schuif- en vouwpuien

  Misschien had u er nog niet echt bij stil gestaan, meer er zijn mogelijkheden om zowel in de zomer als in de winter nog meer van uw tuin te genieten. Dit doet u bijvoorbeeld door het maken van een verbinding tussen de woonkamer en/of keuken en de tuin via een mooie beweegbare pui. De grote ramen in een beweegbare pui zorgen voor veel licht en meteen ook voor goed zicht op alles wat er groeit en bloeit in uw tuin.

  Lees meer