Luiken en betimmeringen

Vroeger zag je ze heel veel en hadden ze een hele duidelijke functie: warmte en kou buiten de deur houden. Tegenwoordig worden ze ook gebruikt om een woning meer uitstraling te geven: houten luiken. Houten luiken zie je in allerlei stijlen, van heel modern tot klassiek. Dit is meestal afhankelijk van de bouwstijl van de woning maar natuurlijk ook van het jaar waarin de woning gebouwd is.

Houten luiken

Houten luiken zijn niet alleen mooi en luxe aan de buitenkant van een woning, in de meeste woningen misstaan ze ook beslist niet voor de ramen aan de binnenkant. De aanblik ervan is sowieso altijd al prachtig maar de luiken zijn meteen een zeer goed alternatief voor gordijnen en/of vitrages. De kamers blijven heerlijk koel in de zomer en de warmte blijft lekker binnen in de winter, wat wil je nog meer. Vindt u paneelluiken een beetje te massief, dan bestaat er ook de mogelijkheid van het aanbrengen van Louvre luiken. Dit zijn luiken die bestaan uit lamellen die zo’n vijf centimeter van elkaar onder een hoek van 45 graden geplaatst zijn, waardoor ze vooral het zonlicht op een prettige manier tegenhouden. Louvre luiken kunnen zowel binnen als buiten voor ramen, maar ook op andere plekken, zoals kasten en schuttingen, worden aangebracht.

Betimmeringen

Timmerfabriek Besseling uit Vierakker is uiteraard ook in te schakelen voor ander timmerwerk binnen- of buitenshuis. Onze vakmannen maken met passie allerlei soorten betimmeringen op maat, waarbij u onder meer kunt denken aan boeidelen, dakkapelwangen, vensterbanken, luifels, plinten, maar ook aan architraven en sierlijsten. We maken hierbij altijd gebruik van hoogwaardige, duurzame houtsoorten, die lang meegaan en waar u dus jarenlang plezier van hebt.
In overleg is alles mogelijk. Of het nu gaat om de reparatie van slechts één luik, om nieuwe luiken, om een totale renovatie van een monumentaal pand of om nieuwbouw. Bij Timmerfabriek Besseling denken we graag met u mee, we geven advies wat betreft stijl en mogelijkheden en zorgen met behulp van ons moderne machinepark in onze werkplaats, voor kwaliteit en 100% tevredenheid.

Bent u benieuwd of Timmerfabriek Besseling iets voor u kan betekenen op het gebied van houten luiken en/of betimmeringen? Neem dan contact met ons op om de verschillende mogelijkheden te bespreken.