Onze spuiterij

Al meer dan veertig jaar leveren we bij Timmerfabriek Besseling vakwerk in timmerwerk. We maken in onze eigen werkplaats onder meer trappen, kozijnen, luiken, deuren en hefschuifpuien en sinds kort beschikken we in onze fabriek ook over een eigen spuiterij. Hier kunnen we al onze producten, direct na het maken, van een perfecte grondlaag voorzien en, als dit gewenst is, ook strak aflakken. Hiermee hebben we het volledige productieproces in eigen hand, wat u zowel tijd als geld bespaart.

Industriële watergedragen verfproducten

In onze spuiterij maken we uiteraard alleen gebruik van hoogwaardige industriële watergedragen verfproducten die speciaal bedoeld zijn voor verwerking in de timmerindustrie. Het voordeel van watergedragen verf – ook acrylverf genoemd – is dat het, anders dan verf op terpentinebasis, geen chemische stoffen bevat, waardoor het én duurzamer én milieuvriendelijker is. Ook is het beter voor de gezondheid van onze medewerkers.
Is een kozijn, deur of ander product eenmaal door ons in de grondverf gespoten, dan is het klaar om netjes afgelakt te worden. Het staat u vrij te kiezen of u dit ook in onze spuiterij laat doen of dat u dit na plaatsing op locatie zelf afwerkt of door een schildersbedrijf laat uitvoeren. Laat u uw timmerwerk door ons aflakken dan bent u gegarandeerd van een mooi ‘strak in de lak’ eindresultaat in een door u gewenste kleur, waar u jarenlang geen omkijken naar hebt.

Uw trap goed beschermd

Het gronden en aflakken van een trap is een flinke klus. En wordt uw trap tijdens de (ver)bouw geplaatst, dan loopt u de kans op beschadigingen van het hout. Daarom is het fijn als uw nieuw trap al voorzien is van een sterke blanke beschermingslaag voordat hij geplaatst wordt. Bij Besseling spuiten we dan ook nieuwe eiken trappen in zijn geheel in een transparante basislak, waarna de trap, na het plaatsen op locatie prachtig afgewerkt of afgelakt kan worden zonder dat er kleine beschadigingen zichtbaar zijn.
Wilt u meer weten over wat wij zoal voor u kunnen maken en spuiten, neem dan contact met ons op of kom een keertje langs bij onze timmerfabriek in Vierakker.