Schuif- en vouwpuien

Misschien had u er nog niet echt bij stil gestaan, meer er zijn mogelijkheden om zowel in de zomer als in de winter nog meer van uw tuin te genieten. Dit doet u bijvoorbeeld door het maken van een verbinding tussen de woonkamer en/of keuken en de tuin via een mooie beweegbare pui. De grote ramen in een beweegbare pui zorgen voor veel licht en meteen ook voor goed zicht op alles wat er groeit en bloeit in uw tuin.

Een schuifpui

Uiteraard kunt u kiezen voor openslaande tuindeuren, maar deze nemen in verhouding veel ruimte in van uw terras. Met een enkele of een dubbele schuifpui hebt u geen enkel ruimteverlies; de delen van de pui bewegen namelijk zijwaarts en hierdoor kunt u zowel in huis als buiten optimaal genieten. Een extra voordeel van een schuifpui is ook dat uzelf kunt kiezen waar precies het bewegende (schuivende) gedeelte zich bevindt; rechts, links of in het midden.

Een vouwpui

Wilt u een volledige blik op uw tuin kunnen werpen en vindt u het storend als er kozijnen in het zicht zitten, kies dan voor een vouwpui. Een vouwpui is een in de breedte bewegende pui die vouwt als een harmonica. Door de delen letterlijk tegen elkaar te vouwen, wordt een volledige opening van muur tot muur gecreëerd.
Naast dat u van uw huis en tuin min of meer een geheel kunt maken, heeft een schuif- of vouwpui nog meer voordelen. Zo is hij rolstoelvriendelijk door een onderhoudsvriendelijke dorpel en in combinatie met goed isolerend glas (H2++) draagt het bij aan een lagere energierekening. Bij Besseling kunnen we de schuif- of vouwpui precies op uw wensen aanpassen; we leveren hoogwaardige houten schuif- en vouwpuien in ieder gewenst model en in de RAL kleur die u mooi vindt.

Bij Timmerfabriek Besseling werken we graag met hardhout omdat dit een duurzaam en natuurlijk materiaal is dat lang meegaat. Maar gaat uw voorkeur uit naar een andere houtsoort, dan kunt u van ons eenzelfde kwalitatief hoogstaande schuif- of vouwpui verwachten. Neem gerust contact met ons op we bespreken met u graag alle mogelijkheden